Introduktion til Vin - Niveau 2
- 4 kursusdage
- 24 timers undervisning
- København & Aarhus
- Kursusbevis og bronzenål
Kan du heller ikke få nok af vin? Har du lyst til, og brug for en bredere basisviden om vin? Eller er du en passioneret vinelsker, som ønsker at få mere ud af dine vinoplevelser? Så lad din rejse ind i vinens verden starte her!
På dette kursus introduceres du til alle de vigtigste facetter inden for vinens verden.
Du lærer om de vigtigste begreber og metoder, der knytter sig til vinproduktion fra vinmark og kælder til vinflasken.
Du møder de internationale druer, lærer om deres DNA og aromaer samt hvor de dyrkes og hvilke vinstile, de kan give.
Du introduceres til Dansk Sommelier Uddannelses smageteknik som systematisk lærer dig at dufte, smage og analysere vin som en professionel.
Du får også en begyndende træning til praktiske elementer fra restaurationsbranchen, så som præsentation af vin, etikettelæsning, skænkning af vin samt introduktion til grundprincipperne bag Dansk Sommelier Uddannelses mad og vinsammensætningsteknik.
Alt dette og mere til, mens vi smager på en masse vin!
Hvem kan tage kurset?
´Introduktion til vin – niveau II´ er et 4-dages vinkursus for begyndere, som udbydes i både København og Aarhus.
Kurset henvender sig til både ansatte i HoReCa (og relaterede brancher) og private, som ønsker en faglig introduktion og uddybelse af deres grundviden om vinens verden.
Kurset er specielt egnet til ansatte / medarbejdere i HoReCa der ønsker at blive tryggere i deres arbejde med vin (salg, formidling og håndtering). Dog er ALLE vinentusiaster, uanset faglig baggrund, velkomne på kurset.
Undervisning og afsluttende prøve
Kursets opbygning veksler mellem undervisning, praktiske øvelser, gruppearbejde og smagning.
Bemærk, at det kræver fremmøde alle fire dage for at bestå kurset. Kurset afsluttes med en prøve, hvor du testes i teori ved multiple choice og blindsmagning af én vin.
Undervisningsmaterialer
Kurset er inklusiv kompendie og smageskema.
Vi anbefaler, at du til kurset anskaffer til bogen ´Forstå din vin´ af Madeline Puckette & Justin Hammack. Det er muligt at tilkøbe bogen ved tilmelding.
KURSUSPROGRAM
Dag 1: Vinens historie ・ Vinproduktion ・ Sanseteori ・ Smageteknik ・ Mad- og vinsammensætning
Dag 2: Internationale grønne druer og hvidvine ・ Præsentation af vin ・ Etikettelæsning
Dag 3: Internationale blå druer og rødvine ・ Åbning og skænkning af vin
Dag 4: Mousserende vine ・ Søde vine ・ Forstærkede vine ・ Afsluttende prøve
KURSUSDATOER KØBENHAVN 2024
- Torsdagskursus: 07. nov. ・ 14. nov. ・ 21. nov. ・ 28. nov. (stadig pladser)
- Weekendskursus: Forår 2025
KURSUSDATOER AARHUS 2024
- Tirsdagskursus: Forår 2025
- Weekendkursus: 26. okt. ・ 27. okt. ・ 09. nov. ・ 10. nov. (stadig pladser)
Undervisningen ligger i tidsrummet kl. 10.30-16.30.
På ´Introduktion til vin – niveau II´ lærer du værdifulde og efterspurgte kompetencer så som:
- Forståelse om dit sanseapparat og introduktion til teknikken bag systematisk at dufte, smage og analysere vin som en professionel.
- Teoretisk og praktisk kendskab til de største internationale grønne og blå druer gennem deres aromaer, oprindelse samt deres mest kendte vinstile.
- Viden om vinproduktion for både stille vinstile såsom hvidvin og rødvin samt andre vinstile så som mousserende vin, sød vin og forstærket vin.
- Praktiske færdigheder så som præsentation af vin, evnen til at læse etiketter, anbefaling af vin samt at åbne og skænke vin korrekt. Hertil en introduktion til grundprincipperne bag Dansk Sommelier Uddannelses mad og vinsammensætningsteknik.
- Smagning af +30 vine
Vores undervisere repræsenterer den bedste faglige viden som er tilgængelig i vinens verden. Alle vores undervisere er specialiseret i hvert deres område, hvilket afspejles i det høje faglige niveau i deres undervisning.
´Introduktion til vin – niveau II´ har et dygtigt og erfarent hold af undervisere. Her vil du bl.a. møde undervisere så som Julie Brink Færch, Dennis Blok, Gustav Bundgaard, Mathias Breinholt og Gin Isabel.
Inkluderet materiale
- Kompendier og smageskema
- Vinoplukker
- Notesbog og pen
- 24+ vine til smagning
- Forplejning (frokost/kaffe)
- Kursusbevis og bronzenål
... Det siger tidligere kursister
Deltog i fire-dages vinkursus og er vildt imponeret over niveauet. Det var på alle måder super godt. Virkelig dygtige og engagerede undervisere, varieret undervisning, masser af konkrete tips & tricks, gode øvelser, sjove historier mv. Så tak for det – virkelig en fornøjelse!
Vi havde undervisere, som alle var engagerede og virkelig gode til at lære fra sig. Man lærer utroligt meget på disse fire dage med en god blanding af teori og praktik. Der er ingen tvivl om, at blindsmagning er spændende, men også udfordrende! Jeg kan kun anbefale Dansk Sommelier Uddannelse til alle som er vil lære mere om vin.