Fordybelse i Vin - Niveau 3
- 8 kursusdage - se datoer
- 48 timers undervisning
- København & Aarhus
- Kursusbevis og sølvnål
Er du passioneret omkring vin? Har du brug for en dybere viden om vin og er du klar til at løfte dine kompetencer inden for vin til nye højder? Så fordyb dig i de klassiske vinregioner i både den gamle og nye verden.
På dette kursus rejser vi gennem de vigtigste vinlande og deres regioner. Via teori og smagning lærer vi deres vinstile at kende, samt hvad der er deres vigtigste kendetegn.
Vi udvider kendskabet til de begreber der bruges om produktionen i marken, kælderen samt flaskeprocessen. Der udvides med dybdegående viden om særlige vinstile så som mousserende vine, søde og forstærkede vine ved at arbejde med dem ud fra særligt udvalgte regioner.
Du forfiner også din smageteknik og styrker dine kompetencer til at dufte, smage og analysere vin som en professionel.
Gennem praktiske øvelser udvider vi din viden om mad- og vinsammensætning samt træner det, at anbefale mad og vin til gæster.
Alt dette og mere til, mens vi smager på en masse vin!
Hvem kan tage kurset?
´Fordybelse i vin – niveau III´er et 8-dages vinkursus for let øvede, som udbydes i både København og Aarhus.
Kurset henvender sig til primært til ansatte i HoReCa (og relaterede brancher) som en dybdegående faglig opkvalificering men også passionerede private, som en ønsker uddybet grundviden om vinens verden.
Fordybelse i vin – niveau III kræver et minimum af forudgående viden om vin og smageteknik, fx ved gennemførelse af Introduktion til vin – niveau II, WSET Level 2 eller andre kurser på tilsvarende niveau. Er du i tvivl om du er kvalificeret er du meget velkommen til at kontakte os.
Undervisning og afsluttende prøve
Kursets opbygning veksler mellem undervisning, praktiske øvelser, gruppearbejde og smagning.
Bemærk, at det kræver fremmøde alle otte dage for at bestå kurset. Kurset afsluttes med en prøve, hvor du testes i teori ved multiple choice og blindsmagning af to vine.
Undervisningsmaterialer
Det er et krav, at du til kurset anskaffer til bogen ´Forstå din vin´ af Madeline Puckette & Justin Hammack. Det er muligt at tilkøbe bogen ved tilmelding.
Vi anbefaler, at du ydermere til kurset anskaffer til bogen ´Vinatlas´af Hugh Johnson og Jancis Robinson
KURSUSPROGRAM
Dag 1: Vitikultur ・ Vinifikation ・ Internationale druer ・ Smageteknik
Dag 2: Frankrig: Bordeaux, Bourgogne, Loire, Alsace, Rhône
Dag 3: Tyskland: Mosel, Rheingau, Rheinhessen ・ Østrig
Dag 4: Spanien: Rioja, Ribera del Duero, Priorat, Rias Baixas ・ Portugal ・ Midtvejsvejsprøve
Dag 5: Italien: Piemonte, Toscana, Veneto, Sicilien
Dag 6: Den Nye Verden: USA ・ Australien ・ New Zealand ・ Sydafrika ・ Chile ・ Argentina
Dag 7: Forstærkede vine ・ Søde vine ・ Eksamenstræning
Dag 8: Mousserende vin ・ Mad og vinsammensætning ・ Eksamen
KURSUSDATOER KØBENHAVN 2024
- Torsdagskursus: Forår 2025
KURSUSDATOER AARHUS 2024
- Tirsdagskursus: Forår 2025
Undervisningen i tidsrummet kl. 10.30-16.30.
På ´Fordybelse i vin – niveau III´ lærer du værdifulde og efterspurgte kompetencer så som:
- Uddybelse af din forståelse om dit sanseapparat samt udvidelse af din professionelle systematiske smageteknik der bygger på duft, smag og analyse af vin både blindt og åbent.
- Teoretisk og praktisk kendskab til de vigtigste vinlande på verdensplan samt deres vigtigste regioner. I disse lande / regioner lærer du bl.a. om deres historie, klima, vinstile samt deres nationale / regionale druers karakteristika.
- Dybdegående viden om vinproduktion for både stille vinstile såsom hvidvin og rødvin samt andre vinstile så som mousserende vin, sød vin og forstærket vin.
- Udvidelse af grundprincipperne bag Dansk Sommelier Uddannelses mad og vinsammensætningsteknik, og forståelse for hvordan du anvender disse principper til at lave det perfekte vin og mad match.
- Gennem kurset udvikles dine servicefærdigheder yderligere indenfor arbejdet med vin i restauranten i form af præsentation af vin, anbefaling af vin, beskrivelse af vin.
- Smagning af +60 vine
Vores undervisere repræsenterer den bedste faglige viden som er tilgængelig i vindens verden. Alle vore sundervisere er specialiseret i hvert deres område, hvilket afspejles i det høje faglige niveau i deres undervisning.
´Fordybelse i Vin – Niveau III´ har et dygtigt og erfarent hold af undervisere. Her vil du bl.a. møde undervisere så som Julie Brink Færch, Dennis Blok, Lena Hahn Atzen, Gustav Bundgaard, Mathias Breinholt og Gin Isabel.
Inkluderet i prisen
- Kompendier og repetitionsspørgsmål
- Smageskema
- Vinoplukker
- Notesbog og pen
- 40+ vine til smagning
- Forplejning (frokost/kaffe)
- Kursusbevis og sølvnål (for bestået kursus)