Dette kursus er en overbygning til vores populære Grundkursus Introduktion. Kurset forløber over 8 dage, hvor du udvider dit kendskab til vitikultur og vinifikation, druer og vinområder og lande. Kurset er både for private eller dig som allerede arbejder med vin.

KURSUSDATOER København 2022

9. aug., 16. aug., 23. aug., 30. aug., 6. sep., 13. sep., 20. sep., 27. sep.

KURSUSDATOER Aarhus 2022

16. aug., 23. aug., 30. aug., 6. sep., 13. sep., 20. sep., 27. sep., 4. okt.

Pris: DKK 15.000

Optagelseskrav: Kurset kræver et minimum af kendskab til vin og smagning. Fx ved gennemførelse af Grundkursus - Introduktion til vin eller tilsvarende vinkursus. Har du ingen forudgående erfaring eller viden om vin? I det tilfælde fremsender vi noget introduktionsmateriale til digforud for kurset, så du har den mest basale viden om vin og smagning som er nødvendig for at kunne følge kurset. 

Studiesteder

København

Det Færøske Hus

Vesterbrogade 17A

1620 København V

Aarhus

FF Ferdinand

Åboulevarden 30

8000 Aarhus C

Se flere

Kursets opbygning

Byg videre på dit vidensfundament om vin med Grundkursus - Fordybelse. I løbet af otte dage fordyber du dig i de klassiske vinregioner i Den Gamle Verden, og de vigtiste vinlande i Den Nye Verden. Du lærer om særlige vinstile som mousserende, søde og forstærkede vine, om produktionsmetoder i mark og kælder. På kurset øver du også praktiske færdigheder: Du forfiner din smageteknik og lærer at præsentere, skænke vin. Dertil lærer du selvfølgelig også om mad og vin sammensætning. Derudover introduceres du også til andre drikkevarer som øl, cider og spiritus. Alt dette og mere til mens vi smager på en masse vine og andre drikkevarer!

Undervisningen dækker

  • Vinhistorie og -produktion: Vinens historie・Vitikultur og vinifikation
  • Den Gamle Verden: Frankrig: Bourgogne, Bordeaux・Tyskland: Mosel・Italien: Piemonte, Toscana, Veneto・Spanien: Rioja, Priorat, Ribera del Duero
  • Den Nye Verden: Australien・New Zealand・Sydamerika・USA
  • Vinstile: Søde vinstile: Sauterne, Eiswein, Recioto・Mousserende vine: Champagne, Cava og Prosecco・Forstærkede vine: Sherry, Portvin, Madeira
  • Andre drikkevarer: Øl & cider・Spiritus og destillationsprocesser
  • Praktiske fag mm. Sanser og sensorik・Smageteknik・Blindsmagning・Præsentation af vine・Korrekt servering af vin, temperatur og glasbrug・Åbning og dekantering af vin・Mad & vinsammensætning: teori・Mad & vinsammensætning: praktisk
  • Prøver: Midtvejsprøve: teori og smagning・Slutprøve (teori, smagning og praktisk prøve: mad og vinsammensætning

Undervisning og afsluttende prøve

Undervisningen veksler mellem teori/forelæsning, praktiske øvelser, gruppearbejde og smagning. Kurset afsluttes med en prøve hvor du eksamineres i teori, smagning og en opgave i mad og vinsammensætning.


Pris

Kr. 15.000,-*

Kursusgebyret inkluderer:

  • Kompendier samt repetitionsspørgsmål til undervisningen
  • Frokostordning, frugt og kage
  • Kaffe, te og vand
  • 40+ vine og andre drikkevarer til smagning
  • Diplom og sølvnål

*Bemærk at beløbet er momsfritaget. Ved faktura til erhverv med CVR nr. vil der blive pålagt moms.

Betingelser

Afmelding af Dansk Sommelier Uddannelses kurser og uddannelser skal ske skriftligt og sendes til kontakt@dansksommelieruddannelse.dk.

Du kan afmelde dig et kursus eller en uddannelse senest seks uger før kursus- eller uddannelsesstart mod et administrationsgebyr på DKK 500.

Ved afmelding 6-2 uger før kursus- eller uddannelsesstart, uanset årsag, opkræves 20 % af kursusgebyret.

Ved afmelding mindre end 14 dage før kursus- eller uddannelsesstart, uanset årsag, opkræves 100 % af kursusgebyret.

Forbehold

Ved for få tilmeldinger kan Dansk Sommelier Uddannelse aflyse uddannelser og kurser fra 4 uger før studiestart. I tilfælde af aflysning refunderes det fulde kursusgebyr straks.

Ved at sende din ansøgning bekræfter du at have læst og accepteret betingelserne for kurset.

Mere information

Har du spørgsmål til Grundkursus Fordybelse? Du er velkommen til at kontakte os på: kontakt@dansksommelieruddannelse.dk

Andre kurser og uddannelser

Sommelieruddannelsen

Som sommelier går du i dybden med vinens verden. Du lærer om alt fra vinifikation til lovgivning. Derudover arbejder vi med at styrke dit praktiske arbejde i restauranten, herunder bl.a. åbning og dekantering, prissætning og opbygning af vinkort. Uddannelsen er ideel for dig som arbejder i hotel- og restaurationsbranchen.

Grundkursus Introduktion

Grundkurset er for alle, som har en interesse i vin. Du introduceres til vinens verden, herunder druer, vinproduktion, vinens historie mv. Yderligere lærer du at læse etiketter, præsentere, åbne og dekantere vin. Du får skabt et sprog i vinens verden og bliver tryggere ved vinkortet. Kurset er perfekt for dig, som gerne vil lære mere om vinens verden.

Master Sommeliers - Introductory

For dig som allerede er Sommelier. Kurset løber over 3 dage inkl. eksamen. Det er det første trin ud af fire, for at opnå den fornemme titel Master Sommelier. Du bygger videre på din viden om vinifikation, druer, praktiske kompetencer, mad og vinsammensætning mv. Dette kursus udbydes på engelsk på vores søsterskole i Oslo, Norge.

Master Sommeliers - Certified

For dig som allerede er Sommelier og har taget CoMS Introductory. Det er en 1-dags eksamen. Det er det andet trin ud af fire, for at opnå den fornemme titel Master Sommelier. Du bliver endnu skarpere på din teoretiske viden og dine praktiske kompetencer i servicering af vin/spiritus. Dette kursus udbydes på engelsk på vores søsterskole i Oslo, Norge.

Se flere