Grundkursus - Introduktion til vin

Grundkursus - Introduktion til vin er et 4-dages intensivt vinkursus, som henvender sig til alle vinentusiaster, som vil lære mere om vin eller opfriske deres viden om den ædle druesaft. Over fire dage introduceres du til alle de vigtigste facetter inden for vinens verden. Du lærer om de vigtigste internationale druer, hvor de dyrkes og hvilke vinstile, de kan give. Du øver smageteknik ved at smage dig gennem et udvalg af forskellige vine. Du lærer om grundprincipperne inden for mad- og vinsammensætning og om praktisk håndtering af vin, herunder åbning, servering, dekantering og korrekt opbevaring. Kurset giver adgang til overbygning Grundkursus - Fordybelse.

Kursusdatoer 2021

København: 5. okt., 12. okt., 26. okt. og 2. nov. kl. 9-16

Aarhus: 26. okt., 2. nov., 9. nov. og 16. nov. kl. 9-16

Pris: DKK 6.500

Hvem kan tilmelde sig? Dette vinkursus er på begynderniveau og egner sig til private såvel som personer, der arbejder i HoReCa-branchen. Forudgående kendskab til vin er ikke en forudsætning for at deltage på kurset.

Er du ledig? Som ledig kan du få betalt kurser og uddannelse af dit jobcenter eller din a-kasse hvis det vurderes at øge dine muligheder for at komme i job. Kontakt din a-kasse eller jobcenteret i din kommune for at høre mere.

Er du en virksomhed? Små- og mellemstore virksomheder kan få op til DKK 15.000 i tilskud pr. medarbejder til vin- og sommelieruddannelser via Fødevarebranchens Kompetencefond.

This course is in Danish. See more information in English.

Studiesteder

København

Gastronomisk Innovation

Frederiksborggade 1B, 4. sal

1360 København

Aarhus

FF Ferdinand

Åboulevarden 28

8000 Aarhus C

Se flere

Kursets opbygning

Undervisningen består af teori, smagning, praktiske øvelser og gruppearbejde.

Dag 1 - Introduktion til vinens historie, vitikultur, vinifikation, sanseteori, mad- og vinsammensætning

Dag 2 - Introduktion til grønne druer og hvidvine

Dag 3 - Introduktion til blå druer og rødvine

Dag 4 - Introduktion til mousserende, søde og forstærkede vine, dekantering og servering af vin

Pris

Kr. 6500,-*

*Beløbet er momsfritaget. Ved faktura til erhverv med CVR nr. pålægges moms.

Kursusgebyret inkluderer:

  • Grundbogen Forstå din vin - en visuel guide til vinens verden
  • Kompendier samt repetitionsspørgsmål til undervisningen
  • Lækker frokostordning, kage og frugt
  • Kaffe, te og vand
  • Cirka 24 vine
  • Diplom og bronzenål for gennemført kursus (kræver fremmøde alle fire kursusdage)

Betingelser

Afmelding af Dansk Sommelier Uddannelses kurser og uddannelser skal ske skriftligt og sendes til info@dansksommelieruddannelse.dk.

Du kan afmelde dig et kursus eller en uddannelse senest seks uger før kursus- eller uddannelsesstart mod et administrationsgebyr på DKK 500.

Ved afmelding 6-2 uger før kursus- eller uddannelsesstart, uanset årsag, opkræves 20 % af kursusgebyret.

Ved afmelding mindre end 14 dage før kursus- eller uddannelsesstart, uanset årsag, opkræves 100 % af kursusgebyret.

Forbehold

Ved for få tilmeldinger kan Dansk Sommelier Uddannelse aflyse uddannelser og kurser fra 4 uger før studiestart. I tilfælde af aflysning refunderes det fulde kursusgebyr straks.

Nogle undervisningstimer kan blive gennemført online, hvis myndighederne kræver det, eller det af andre årsager skønnes hensigtsmæssigt.

Ved at sende din ansøgning bekræfter du at have læst og accepteret betingelserne for studiet.

Mere information

Har du spørgsmål til Grundkursus - Introduktion til vin? Du er velkommen til at kontakte os på: info@dansksommelieruddannelse.dk

Andre kurser og uddannelser

Sommelieruddannelsen

Som sommelier går du i dybden med vinens verden. Du lærer om alt fra vinifikation til lovgivning. Derudover arbejder vi med at styrke dit praktiske arbejde i restauranten, herunder bl.a. åbning og dekantering, prissætning og opbygning af vinkort. Uddannelsen er ideel for dig som arbejder i hotel- og restaurationsbranchen.

Grundkursus Fordybelse

Dette kursus er en overbygning til vores populære Grundkursus Introduktion. Kurset forløber over 8 dage, hvor du udvider dit kendskab til vitikultur og vinifikation, druer og vinområder/lande. Kurset er for alle, og egner sig godt til dig som arbejder som allerede arbejder med vin. Du skal have gennemført vores andet grundkursus (eller et lignende) for at kunne starte.

Master Sommeliers - Introductory

For dig som allerede er Sommelier. Kurset løber over 3 dage inkl. eksamen. Det er det første trin ud af fire, for at opnå den fornemme titel Master Sommelier. Du bygger videre på din viden om vinifikation, druer, praktiske kompetencer, mad og vinsammensætning mv. Dette kursus udbydes på engelsk på vores søsterskole i Oslo, Norge.

Master Sommeliers - Certified

For dig som allerede er Sommelier og har taget CoMS Introductory. Det er en 1-dags eksamen. Det er det andet trin ud af fire, for at opnå den fornemme titel Master Sommelier. Du bliver endnu skarpere på din teoretiske viden og dine praktiske kompetencer i servicering af vin/spiritus. Dette kursus udbydes på engelsk på vores søsterskole i Oslo, Norge.

Se flere