Introduktion til vin. Vinkursus i København og Aarhus
Grundkursus - Introduktion til vin er et
4-dages intensivt vinkursus, som udbydes i både København og Aarhus. Kurset henvender sig til alle vinentusiaster, som vil
lære mere om vin eller opfriske deres viden om den ædle druesaft. Over fire
dage introduceres du til alle de vigtigste facetter inden for vinens
verden. Du lærer om de vigtigste internationale druer, hvor de dyrkes og hvilke
vinstile, de kan give. Du øver smageteknik ved at smage dig gennem et udvalg af
forskellige vine. Du lærer om grundprincipperne inden for mad- og
vinsammensætning og om praktisk håndtering af vin, herunder åbning, servering,
dekantering og korrekt opbevaring. Hvis du ikke har fået nok af vin efter kurset kan du gennemføre vores 8-dages Grundkursus - Fordybelse.
KURSUSDATOER KØBENHAVN 2022
Tirsdage 27. sep. 11. okt. 18. okt. og 25 okt. - alle dage kl. 10.00 - 17.00
KURSUSDATOER AARHUS 2022
Tirsdage 20. sep. 27. sep., 4. okt. og 11. okt. - alle dage kl. 09.00 - 16.00
Pris: DKK 7.500
Hvem kan tilmelde sig? Dette vinkursus egner sig til private såvel som personer, der arbejder i
HoReCa-branchen. Forudgående kendskab til vin er ikke en forudsætning for at
deltage på kurset.
Er du en virksomhed? Restauranter og vinbarer kan få 4.500 kroner i tilskud pr. medarbejder til vinkurserne via
Fødevarebranchens Kompetencefond. Være obs på, at du skal søge tilskuddet inden tilmelding.
Er du ledig? Som ledig kan du få betalt kurser og uddannelse af dit jobcenter eller din a-kasse hvis det vurderes at øge dine muligheder for at komme i job. Kontakt din a-kasse eller jobcenteret i din kommune for at høre mere.
Kursets opbygning
Undervisningen består af teori, smagning, praktiske øvelser og gruppearbejde.
Dag 1 - Introduktion til vinens historie, vitikultur, vinifikation, sanseteori, mad- og vinsammensætning
Dag 2 - Introduktion til grønne druer og hvidvine
Dag 3 - Introduktion til blå druer og rødvine, dekantering og servering af vin
Dag 4 - Introduktion til mousserende, søde og forstærkede vine
Pris
Kr. 7500,-*
*Beløbet er momsfritaget. Ved faktura til erhverv med CVR nr. pålægges moms.
Kursusgebyret inkluderer:
- Grundbogen Forstå din vin - en visuel guide til vinens verden
- Kompendier samt repetitionsspørgsmål til undervisningen
- Frokostordning, kage og frugt
- Kaffe, te og vand
- Cirka 24 vine
- Diplom
og bronzenål for gennemført kursus (kræver fremmøde alle fire kursusdage)
Betingelser
Afmelding af Dansk Sommelier Uddannelses kurser og uddannelser skal ske skriftligt og sendes til kontakt@dansksommelieruddannelse.dk.
Du kan afmelde dig et kursus eller en uddannelse senest seks uger før kursus- eller uddannelsesstart mod et administrationsgebyr på DKK 500.
Ved afmelding 6-2 uger før kursus- eller uddannelsesstart, uanset årsag, opkræves 20 % af kursusgebyret.
Ved afmelding mindre end 14 dage før kursus- eller uddannelsesstart, uanset årsag, opkræves 100 % af kursusgebyret.
Forbehold
Ved for få tilmeldinger kan Dansk Sommelier Uddannelse aflyse uddannelser og kurser fra 4 uger før studiestart. I tilfælde af aflysning refunderes det fulde kursusgebyr straks.
Nogle undervisningstimer kan blive gennemført online, hvis myndighederne kræver det, eller det af andre årsager skønnes hensigtsmæssigt.
Ved at sende din ansøgning bekræfter du at have læst og accepteret betingelserne for studiet.
Mere information
Har du spørgsmål? Du er velkommen til at kontakte os på: kontakt@dansksommelieruddannelse.dk