Grundkursus Introduktion

Grundkursus Introduktion er for alle som har en interesse i vin - du behøver derfor ikke være forbundet til hotel- og restaurationsbranchen.

Det er velegnet til dig, som gerne vil lære mere om vinens verden og få en større faglig viden, hvad enten det er hjemme i privaten eller i dit daglige arbejde i hotel- og restaurationsbranchen.
Vi afholder grundkursus hvert forår og efterår i hhv. både København og Aarhus.

OBS: Vi følger selvfølgelig myndighedernes anbefalinger vedrørende Covid-19. Derfor sørger vi for håndsprit og god afstand mellem hver studerende. Ligeledes vil vi ikke være flere samlet, end hvad man må efter gældende regler. Ved spørgsmål vedrørende dette kontakt os venligst.

Grundkursets opbygning

Grundkursets opbygning

Gennem 4 intensive dage bliver du introduceret til vinens verden. Du får en grundlæggende viden om de vigtigste internationale druer, hvor de dyrkes og hvilke vinstile, de kan give. Du får samtidig en forståelse for smageteknik ved at smage dig igennem et udvalg af vine fra forskellige regioner og lande. Du vil også få kendskab til hvordan man kan kombinere mad og vin på den bedst mulige måde. På kurset gennemgår vi adskillige praktiske elementer omkring håndtering af vin såsom åbning og servering, dekantering og korrekt opbevaring.

Uformel prøve til måling af din viden
Alle får en prøve den første og sidste dag, så du kan se dine fremskridt i løbet af kurset.

Skulle dette grundkursus have tændt en større interesse for vin, så tilbyder vi også Grundkursus - Fordybelse, hvor vi bygger videre på den viden, der er opnået på Grundkurset. Derudover tilbyder vi også Sommelieruddannelsen.

Pris

Kr. 6500,-

(Bemærk at beløbet er momsfritaget. Ved faktura til erhverv med CVR nr. vil der blive pålagt moms.)

Kurset inkluderer:

  • Grundbog Wine Folly
  • Kompendier samt repetitions spørgsmål til undervisningen
  • Frokost og frugt
  • Kaffe / te og vand
  • Cirka 24 vine
  • Diplom for gennemført kursus


Studiestart

København
1. juni, 8. juni, 15. juni og 22. juni 2021

Kl. 9-16 alle dage.

De ovennævnte datoer er for hele kurset, med opstart d. 1. juni i København.

Aarhus
8. juni, 15. juni, 22. juni og 29. juni 2021

Kl. 9-16 alle dage.

De ovennævnte datoer er for hele kurset, med opstart d. 8. juni i Aarhus.

Studiesteder

København

København tilbyder uendelige arbejdsmuligheder til alt fra små lokale restauranter til de store verdenskendte Michelin restauranter. Der er stor konkurrence om de sommelierstillingerne på disse restauranter, så en sommelier uddannelse er klar fordel at have.


Undervisning foregår på:

Gastronomisk Innovation, 4. sal

Frederiksborggade 1B

1360 København

Aarhus

Aarhus byder på spændende muligheder for sommelierer, hvad enten du vil arbejde på den lille lokale restaurant eller Michelin restauranterne i Aarhus. Da der også er rift om pladserne her i Danmarks næststørste by, er det en klar fordel at have en sommelier uddannelse.


Undervisning foregår på:

FF Ferdinand, i baggården

Åboulevarden 28

8000 Aarhus C

Se flere

Undervisningssprog

Al undervisning foregår på dansk.

Betingelser

Afmelding af Dansk Sommelier Uddannelses kurser og uddannelser skal ske skriftligt og sendes til info@dansksommelieruddannelse.dk.

Du kan afmelde dig et kursus eller en uddannelse senest seks uger før kursus- eller uddannelsesstart mod et administrationsgebyr på DKK 500.

Ved afmelding 6-2 uger før kursus- eller uddannelsesstart, uanset årsag, opkræves 20 % af kursusgebyret.

Ved afmelding mindre end 14 dage før kursus- eller uddannelsesstart, uanset årsag, opkræves 100 % af kursusgebyret.

Forbehold

Ved for få tilmeldinger kan Dansk Sommelier Uddannelse aflyse uddannelser og kurser fra 4 uger før studiestart. I tilfælde af aflysning refunderes det fulde kursusgebyr straks.

Nogle undervisningstimer kan blive gennemført online, hvis myndighederne kræver det, eller det af andre årsager skønnes hensigtsmæssigt.

Ved at sende din ansøgning bekræfter du at have læst og accepteret betingelserne for studiet.

Mere information

Andre kurser og uddannelser

Sommelieruddannelsen

Som sommelier går du i dybden med vinens verden. Du lærer om alt fra vinifikation til lovgivning. Derudover arbejder vi med at styrke dit praktiske arbejde i restauranten, herunder bl.a. åbning og dekantering, prissætning og opbygning af vinkort. Uddannelsen er ideel for dig som arbejder i hotel- og restaurationsbranchen.

Grundkursus Fordybelse

Dette kursus er en overbygning til vores populære Grundkursus Introduktion. Kurset forløber over 8 dage, hvor du udvider dit kendskab til vitikultur og vinifikation, druer og vinområder/lande. Kurset er for alle, og egner sig godt til dig som arbejder som allerede arbejder med vin. Du skal have gennemført vores andet grundkursus (eller et lignende) for at kunne starte.

Master Sommeliers - Introductory

For dig som allerede er Sommelier. Kurset løber over 3 dage inkl. eksamen. Det er det første trin ud af fire, for at opnå den fornemme titel Master Sommelier. Du bygger videre på din viden om vinifikation, druer, praktiske kompetencer, mad og vinsammensætning mv. Dette kursus udbydes på engelsk på vores søsterskole i Oslo, Norge.

Master Sommeliers - Certified

For dig som allerede er Sommelier og har taget CoMS Introductory. Det er en 1-dags eksamen. Det er det andet trin ud af fire, for at opnå den fornemme titel Master Sommelier. Du bliver endnu skarpere på din teoretiske viden og dine praktiske kompetencer i servicering af vin/spiritus. Dette kursus udbydes på engelsk på vores søsterskole i Oslo, Norge.

Se flere