Dansk Sommelier Uddannelse tilbyder uddannelse og kurser i vin og drikkevarer, og vi har siden 2015 været en af Nordens førende sommelieruddannelser.

Vores sommelieruddannelse er vores primære uddannelse, og den er til dem, der ønsker den dybdegående viden omkring vinens verden samt dens rolle i restaurations branchen. Sommelieruddannelsen er primært henvendt til hotel- og restaurationsbranchen eller til dem, som arbejder med vin på anden vis.

Vores to grundkurser- Introduktion og Fordybelse- er henvendt til alle, som har en interesse og passion for vin. Efter stigende efterspørgsel, får vi endnu flere kurser i 2021 bl.a. Grundkursus Fordybelse, som er en overbygning til Grundkursus Introduktion og i samarbejde med Norsk Sommelier Utdannelse tilbyder vi nu også Court of Masters Introductory og Certified. Synes du vi mangler en uddannelse eller et kursus må du endelig skrive til os.

Sommelieruddannelsen er ideelt for dig som arbejder i hotel- og restaurationsbranchen og gerne vil dygtiggøre dig og højne dit faglige niveau.

Som sommelier går du i dybden med vinens verden!
Du lærer om alt fra vinifikation til lovgivning. Derudover arbejder vi med at styrke dit praktiske arbejde i restauranten, herunder bl.a. åbning og dekantering, prissætning og opbygning af vinkort.
Uddannelsen er ideel for dig som arbejder i hotel- og restaurationsbranchen.

Grundkursus Introduktion

Grundkurset er for alle, som har en interesse i vin. Du introduceres til vinens verden, herunder druer, vinproduktion, vinens historie mv. Yderligere lærer du at læse etiketter, præsentere, åbne og dekantere vin. Du får skabt et sprog i vinens verden og bliver tryggere ved vinkortet. Kurset er perfekt for dig, som gerne vil lære mere om vinens verden.

Grundkursus Fordybelse

Dette kursus er en overbygning til vores populære Grundkursus Introduktion. Kurset forløber over 8 dage, hvor du udvider dit kendskab til vitikultur og vinifikation, druer og vinområder og lande. Kurset er for alle, og egner sig godt til dig som arbejder som allerede arbejder med vin. Du skal have gennemført vores andet grundkursus eller tilsvarende for at kunne deltage på dette kursus.

Master Sommeliers - Introductory

For dig som allerede er Sommelier. Kurset løber over 3 dage inkl. eksamen. Det er det første trin ud af fire, for at opnå den fornemme titel Master Sommelier. Du bygger videre på din viden om vinifikation, druer, praktiske kompetencer, mad og vinsammensætning mv. Dette kursus udbydes på engelsk på vores søsterskole i Oslo, Norge.

Master Sommeliers - Certified

For dig som allerede er Sommelier og har taget CoMS Introductory. Det er en 1-dags eksamen. Det er det andet trin ud af fire, for at opnå den fornemme titel Master Sommelier. Du bliver endnu skarpere på din teoretiske viden og dine praktiske kompetencer i servicering af vin/spiritus. Dette kursus udbydes på engelsk på vores søsterskole i Oslo, Norge.

Se flere