Sommelieruddannelsen

Som sommelier er du bindeleddet mellem gæsten og køkkenet. Med en sommelieruddannelse bliver du del af en mindre gruppe af fagfolk i branchen med indgående kendskab til vin, spiritus og andre drikkevarer. En sommelier-titel åbner døre, giver indflydelse og skaber muligheder for lederstillinger.

På vores sommelieruddannelse får du indgående viden om vin, madsammensætning og en avanceret smageteknik. Vi adskiller os fra andre sommelieruddannelser i Danmark ved at det praktiske arbejde i restauranten fylder særligt meget i undervisningen. Dermed er du som sommelierstuderende efter endt uddannelse særligt godt klædt på til mødet med gæsten i restauranten.

Næste uddannelsesstart: Aarhus 14. august 2023⎜København januar 2024

Varighed: 38 undervisningsdage fordelt over 10 måneder. Der er undervisning hver mandag kl. 10.00 - 18.00

Hvem kan tilmelde sig sommelieruddannelsen? Der er ingen specifikke optagelsekrav. Dog henvender uddannelsen sig primært til ansatte i HoReCa branchen, som arbejder eller har arbejdet med vin. Hvis du er i tvivl om uddannelsen egner sig til dig er du velkommen til at henvende dig til os på mail kontakt@dansksommelieruddannelse.dk.

Er du en virksomhed? Hvis du indbetaler til Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets kompetenceudviklingsfond, kan du søge om tilskud til efteruddannelsen af medarbejdere. Se mere på på Pension.dk's hjemmeside.

Er du ledig? Som ledig kan du få betalt kurser og uddannelse af dit jobcenter eller din a-kasse hvis det vurderes at øge dine muligheder for at komme i job. Kontakt din a-kasse eller jobcenteret i din kommune for at høre mere.

Pris

DKK 49.500,- *

Kursusgebyret inkluderer:

  • Kompendier og repetitionsspørgsmål
  • 400+ vine/drikkevarer til smagning
  • Lækker frokostordning og frugt
  • Kaffe, te, vand
  • Eksamen
  • Diplom, eksamensbevis og guldnål

* Bemærk at beløbet er momsfritaget. Ved faktura til erhverv med CVR nr. pålægges moms.

Uddannelsens struktur

Nedenstående moduler er fordelt over 38 dage, heraf 36 undervisningsdage og 2 dages eksamen. Nogle dage er sammensat af to eller tre moduler. Du smager over 400 vine og drikkevarer i løbet af uddannelsen. Vinsmagningen udføres under undervisningen, så du smager vine i forbindelse med den teori, der undervises i. Ud over den skemalagte undervisning arrangerer Dansk Sommelier Uddannelse løbende Masterclasses med vores samarbejdspartnere.

DEN GAMLE VERDEN

DEN NYE VERDEN

MAD & VIN

Frankrig ・ 5 moduler

Nordamerika ・ 2 moduler

Introduktion til mad- og vin sammensætning

Italien ・ 3 moduler

Sydamerika

Fisk, skaldyr og bløddyr

Spanien ・ 2 moduler

Australien // New Zealand

Kød, vildt & fjerkræ

Tyskland ・ 2 Moduler

Sydafrika

Dessert

Østrig // Østeuropa // Danmark

ARBEJDET I RESTAURANTEN

DIVERSE MODULER

EKSAMENSTRÆNING ・EKSAMEN

Værtskab // Gæstepsykologi

Sanseteori // Smageteknik

Eksamenstræning: Blindsmagning // Dekantering // Teori

Åbning og dekantering af vin // Vinfejl

Vitikultur // Vinifikation // Vinlovgivning

Eksamen dag 1: Teori

Sommelierens hjælpemidler // Vinkort

Internationale druer // Vin med alder

Eksamen dag 2: Praksis

Salg af vin // Glas og karafler

Øko- Bio og Naturvin // Frugtvin

Mousserende vin // Rosévin


Undervisningsmateriale
Grundbog: Vinatlas af Hugh Johnson og Jancis Robinson (kan tilkøbes ved tilmelding). Som supplement til grundbogen har DSU udarbejdet eget undervisningsmateriale, som består af kompendier og repetitionsspørgsmål, som vil blive uploadet på Dropbox om fredagen forud for undervisningen. 

Anbefalet supplerende litteratur (ikke obligatorisk)
The Oxford Companion to Wine af Jancis Robinson

Test, prøveeksamen og afsluttende eksamen
Det første semester afsluttes med en eksamensprøve i teori og praksis. Uddannelsen afsluttes med en to-dages eksamen; en dag med teori og en dag med praktiske discipliner hvor den studerende eksamineres i blindsmagning, åbning og dekantering af vin samt mad- og vinsammensætning.

Hvem underviser på sommelieruddannelsen?
Se en oversigt over underviserne her Studiesteder

København

Det Færøske Hus

Vesterbrogade 17A

1620 København V

Aarhus

FF Ferdinand

Åboulevarden 30

8000 Aarhus C

Se flere

Betingelser

Afmelding af Dansk Sommelier Uddannelses kurser og uddannelser skal ske skriftligt og sendes til kontakt@dansksommelieruddannelse.dk.

Du kan afmelde dig et kursus eller en uddannelse senest seks uger før kursus- eller uddannelsesstart mod et administrationsgebyr på DKK 500.

Ved afmelding 6-2 uger før kursus- eller uddannelsesstart, uanset årsag, opkræves 20 % af kursusgebyret.

Ved afmelding mindre end 14 dage før kursus- eller uddannelsesstart, uanset årsag, opkræves 100 % af kursusgebyret.

Forbehold

Ved for få tilmeldinger kan Dansk Sommelier Uddannelse aflyse uddannelser og kurser fra 4 uger før studiestart. I tilfælde af aflysning refunderes det fulde kursusgebyr straks.

Nogle undervisningstimer kan blive gennemført online, hvis myndighederne kræver det, eller det af andre årsager skønnes hensigtsmæssigt.

Kontakt

Óluva Nattestad

Óluva er studie- marketingkoordinator i Dansk Sommelier Uddannelse. Kontakt Óluva hvis du har spørgsmål til sommelieruddannelsen eller vores vinkurser.


Mail
kontakt@dansksommelieruddannelse.dk


Telefon
+45 50 70 80 26

Se flere

Kurser og uddannelser

Sommelieruddannelsen

KØBENHAVN ⎜ AARHUS

Uddannelsen er ideel for dig, som til dagligt arbejder med vin i HoReCa-branchen. Næste uddannelsestart: Aarhus 14. august 2023København januar 2024.


38 uger ⎜ 49.500 DKK

Introduktion til vin: 4-dages vinkursus

KØBENHAVN ⎜ AARHUS

Vinkurset er for alle, som vil lære lidt af det hele om vin. Du introduceres til vinens historie, grønne og blå druer, smageteknik og meget mere. Næste kursusstart: København 18. marts og Aarhus 25. april.


4 dage ⎜ 8.500 DKK

Fordybelse i vin: 8-dages vinkursus

KØBENHAVN

På kurset udvider du dit kendskab til vitikultur, vinifikation, druer og vinområder. Kurset kræver forudgående kendskab til vin. Næste kursusstart: København 23. maj 2023.


8 dage ⎜ 12.000 DKK ved tilmelding inden d. 1. april, normalpris 15.000 DKK

Master Sommeliers - Introductory

OSLO

The first level at which all prospective Master Sommeliers should begin. Students who pass the course are eligible to register for Master Sommeliers - Certified. Next course dates: April 25-27th.


3 days ⎜ 7.900 NOK

Master Sommeliers - Certified

OSLO

The Certified Sommelier qualification is recognised as the primary certification for wine and beverage professionals in the Hospitality Industry. Exam date: 27th of April.


1 day ⎜ 3.500 NOK

Se flere