Dette kursus er en overbygning til vores populære Grundkursus Introduktion. Kurset forløber over 8 dage, hvor du udvider dit kendskab til vitikultur og vinifikation, druer og vinområder og lande. Kurset er både for private eller dig som allerede arbejder med vin.

Kom på venteliste til kurset

Er du interesseret i at deltage på Grundkursus - Fordybelse? Så skriv dig på vores venteliste ved at udfylde formularen nedenunder. Kurset afholdes ved min. 12 deltagere. Vi kontakter dig på mail med forslag til kursusdatoer i starten af 2023. Ved tilstrækkelig interesse vil det herefter være muligt at tilmelde sig kurset.

Pris: DKK 15.000

Optagelseskrav: Kurset kræver et minimum af kendskab til vin og smagning. Fx ved gennemførelse af Grundkursus - Introduktion til vin eller tilsvarende vinkursus. Har du ingen forudgående erfaring eller viden om vin? I det tilfælde fremsender vi noget introduktionsmateriale til digforud for kurset, så du har den mest basale viden om vin og smagning som er nødvendig for at kunne følge kurset.

Studiesteder

København

Det Færøske Hus

Vesterbrogade 17A

1620 København V

Aarhus

FF Aarhus

Åboulevarden 30

8000 Aarhus C

Se flere

Kursets opbygning

Byg videre på dit vidensfundament om vin med Grundkursus - Fordybelse. I løbet af otte dage fordyber du dig i de klassiske vinregioner i Den Gamle Verden, og de vigtiste vinlande i Den Nye Verden. Du lærer om særlige vinstile som mousserende, søde og forstærkede vine, om produktionsmetoder i mark og kælder. På kurset øver du også praktiske færdigheder: Du forfiner din smageteknik og lærer at præsentere, skænke vin. Dertil lærer du selvfølgelig også om mad og vin sammensætning. Derudover introduceres du også til andre drikkevarer som øl, cider og spiritus. Alt dette og mere til mens vi smager på en masse vine og andre drikkevarer!

Undervisningen dækker

  • Vinhistorie og -produktion: Vinens historie・Vitikultur og vinifikation
  • Den Gamle Verden: Frankrig: Bourgogne, Bordeaux・Tyskland: Mosel・Italien: Piemonte, Toscana, Veneto・Spanien: Rioja, Priorat, Ribera del Duero
  • Den Nye Verden: Australien・New Zealand・Sydamerika・USA
  • Vinstile: Søde vinstile: Sauterne, Eiswein, Recioto・Mousserende vine: Champagne, Cava og Prosecco・Forstærkede vine: Sherry, Portvin, Madeira
  • Andre drikkevarer: Øl & cider・Spiritus og destillationsprocesser
  • Praktiske fag mm. Sanser og sensorik・Smageteknik・Blindsmagning・Præsentation af vine・Korrekt servering af vin, temperatur og glasbrug・Åbning og dekantering af vin・Mad & vinsammensætning: teori・Mad & vinsammensætning: praktisk
  • Prøver: Midtvejsprøve: teori og smagning・Slutprøve (teori, smagning og praktisk prøve: mad og vinsammensætning

Undervisning og afsluttende prøve

Undervisningen veksler mellem teori/forelæsning, praktiske øvelser, gruppearbejde og smagning. Kurset afsluttes med en prøve hvor du eksamineres i teori, smagning og en opgave i mad og vinsammensætning.

Pris

Kr. 15.000,-*

Kursusgebyret inkluderer:

  • Kompendier samt repetitionsspørgsmål til undervisningen
  • Frokostordning, frugt, kage, kaffe, te og vand
  • 40+ vine og andre drikkevarer til smagning
  • Diplom og sølvnål

*Bemærk at beløbet er momsfritaget. Ved faktura til erhverv med CVR nr. vil der blive pålagt moms.

Betingelser

Afmelding af Dansk Sommelier Uddannelses kurser og uddannelser skal ske skriftligt og sendes til kontakt@dansksommelieruddannelse.dk.

Du kan afmelde dig et kursus eller en uddannelse senest seks uger før kursus- eller uddannelsesstart mod et administrationsgebyr på DKK 500.

Ved afmelding 6-2 uger før kursus- eller uddannelsesstart, uanset årsag, opkræves 20 % af kursusgebyret.

Ved afmelding mindre end 14 dage før kursus- eller uddannelsesstart, uanset årsag, opkræves 100 % af kursusgebyret.

Forbehold

Ved for få tilmeldinger kan Dansk Sommelier Uddannelse aflyse uddannelser og kurser fra 4 uger før studiestart. I tilfælde af aflysning refunderes det fulde kursusgebyr straks.

Ved at sende din ansøgning bekræfter du at have læst og accepteret betingelserne for kurset.

Mere information

Har du spørgsmål? Du er velkommen til at kontakte os på mail kontakt@dansksommelieruddannelse.dk

Kurser og uddannelser

Sommelieruddannelsen

KØBENHAVN ⎜ AARHUS

Uddannelsen er ideel for dig, som til dagligt arbejder med vin i HoReCa-branchen. Næste uddannelsestart i Aarhus 14. august 2023 og København januar 2024.


38 uger ⎜ 49.500 DKK

Introduktion til vin: 4-dages vinkursus

KØBENHAVN ⎜ AARHUS

Vinkurset er for alle, som vil lære lidt af det hele om vin. Du introduceres til vinens historie, grønne og blå druer, smageteknik og meget mere. Næste kursusstart: Forår 2023.


4 dage ⎜ 8.500 DKK

Grundkursus Fordybelse

KØBENHAVN AARHUS

På kurset udvider du dit kendskab til vitikultur, vinifikation, druer og vinområder. Kurset kræver forudgående kendskab til vin. Opstart 2023. Skriv dig på venteliste til kurset her.

8 dage ⎜ 15.000 DKK

Master Sommeliers - Introductory

OSLO

The first level at which all prospective Master Sommeliers should begin. Students who pass the course are eligible to register for Master Sommeliers - Certified. Next course dates: To be announced


3 days ⎜ 7.900 NOK

Master Sommeliers - Certified

OSLO

The Certified Sommelier qualification is recognised as the primary certification for wine and beverage professionals in the Hospitality Industry. Exam date: To be announced.


1 day ⎜ 3.500 NOK

Se flere