Fordybelse i vin. 8-dages vinkursus
Dette kursus er en overbygning til vores populære vinkursus 'Introduktion til vin'.
I løbet af otte dage fordyber du dig i de klassiske vinregioner i Den Gamle Verden, og de vigtiste vinlande i Den Nye Verden. Du lærer om særlige vinstile som mousserende, søde og forstærkede vine, om produktionsmetoder i mark og kælder. Du forfiner din smageteknik og lærer om mad og vin sammensætning. Alt dette og mere til, mens vi smager på en masse vine!
KURSUSDATOER KØBENHAVN 2023
- Tirsdagskursus: 23. maj・30. maj・6. jun.・13. jun.・22. aug.・29. aug.・5. sep.・12. sep
Der er undervisning alle dage i tidsrummet kl. 10.00 - 17.00.
KURSUSDATOER AARHUS 2023
- Udfyld denne formular hvis du er interesseret i at få besked når kursusdatoerne er fastlagt. Vi orienterer dig per mail.
Hvem kan tage kurset?
Kurset henvender sig til både ansatte i HoReCa og relaterede brancher samt privatpersoner. Kurset kræver et minimum af forudgående kendskab til vin og smagning. Fx ved gennemførelse af 'Introduktion til vin', WSET Level 2 eller andre vinkurser på tilsvarende niveau. Er du i tvivl om du kan tage kurset? Så er du velkommen til at kontakte os på mail kontakt@dansksommelieruddannelse.dk eller telefon 50 70 80 26 (hverdage kl. 10-16).
Pris
DKK 15.000,-*
Kursusgebyret inkluderer:
- Kompendier samt repetitionsspørgsmål til undervisningen
- Frokost, frugt, kage, kaffe, te og vand
- 40+ vine til smagning
- Diplom og sølvnål (ved bestået prøve og fremmøde min. 6 gange)
Financiering
Rabatter: Har du tidligere gennemført et vinkursus hos Dansk Sommelier Uddannelse? Så får du DKK 2.000 (ex moms) i rabat når du tilmelder dig kurset. Tilmelder I to eller flere ad gangen? Så tilbyder vi en mængderabat på DKK 3.000 (ex moms) eller 20 % per person.
Er du en virksomhed? Hvis du indbetaler til Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets kompetenceudviklingsfond, kan du søge om tilskud til efteruddannelsen af medarbejdere. Se mere på på Pension.dk's hjemmeside.
Er du ledig? Som ledig kan du få betalt kurser og uddannelse af dit jobcenter eller din a-kasse hvis det vurderes at øge dine muligheder for at komme i job. Kontakt din a-kasse eller jobcenteret i din kommune for at høre mere.
Kursets opbygning
Dag 1: Vitikultur・Vinifikation・Internationale druer・Smageteknik
Dag 2: Frankrig: Bordeaux, Bourgogne, Loire, Alsace, Rhône
Dag 3: Tyskland: Mosel, Rheingau, Rheinhessen・Østrig ・Søde vine
Dag 4: Spanien: Rioja, Ribera del Duero, Priorat, Rias Baixas ・Portugal ・Midtvejsvejsprøve
Dag 5: Italien: Piemonte, Toscana, Veneto, Sicilien ・ Forstærkede vine
Dag 6: Den Nye Verden: USA, Australien, New Zealand, Sydafrika, Chile, Argentina
Dag 7: Mousserende vine・Mad- og vinsammensætning
Dag 8: Repetition・Eksamen
Undervisning og afsluttende prøve
Undervisningen veksler mellem forelæsning, praktiske øvelser, gruppearbejde og smagning. Kurset afsluttes med en prøve, hvor du eksamineres i teori, smagning og en opgave i mad og vinsammensætning.
Øvrige undervisningsmaterialer
Vi anbefaler (ikke krav), at du til kurset anskaffer dig bøgerne Vinatlas af Hugh Johnson & Jancis Robinson samt Forstå din vin af Madeline Puckette & Justin Hammack.
Betingelser
Afmelding af Dansk Sommelier Uddannelses kurser og uddannelser skal ske skriftligt og sendes til kontakt@dansksommelieruddannelse.dk.
Du kan afmelde dig et kursus eller en uddannelse senest seks uger før kursus- eller uddannelsesstart mod et administrationsgebyr på DKK 500.
Ved afmelding 6-2 uger før kursus- eller uddannelsesstart, uanset årsag, opkræves 20 % af kursusgebyret.
Ved afmelding mindre end 14 dage før kursus- eller uddannelsesstart, uanset årsag, opkræves 100 % af kursusgebyret.
Forbehold
Ved for få tilmeldinger kan Dansk Sommelier Uddannelse aflyse uddannelser og kurser fra 4 uger før studiestart. I tilfælde af aflysning refunderes det fulde kursusgebyr straks.
Ved at sende din ansøgning bekræfter du at have læst og accepteret betingelserne for kurset.