Fordybelse i vin. 8-dages vinkursus
Dette kursus er en overbygning til vores populære vinkursus Introduktion til vin. I løbet af otte dage fordyber du dig i de klassiske vinregioner i Den Gamle Verden, og de vigtiste vinlande og regioner i Den Nye Verden. Du lærer om særlige vinstile som mousserende, søde og forstærkede vine, og om produktionsmetoder i mark og kælder. Du forfiner din smageteknik og udvider din viden om mad og vin sammensætning. Alt dette og mere til, mens vi smager på en masse vine!
KURSUSDATOER KØBENHAVN 2024
- Tirsdagskursus: 09. apr.・16. apr.・23. apr.・30. apr.・07. maj・14. maj・21. maj.・28. maj. (stadig pladser)
KURSUSDATOER AARHUS 2024
- Tirsdagskursus: 23. apr.・30. apr.・07. maj・14. maj・21. maj・28. maj・04. jun.・11. jun. (stadig pladser)
Der er undervisning i tidsrummet kl. 10.00 - 17.00. Vi har åbent for tilmelding så længe pladser haves
Hvem kan tage kurset? Kurset henvender sig til både ansatte i HoReCa og relaterede brancher samt privatpersoner. Kurset er på mellemniveau og kræver et minimum af forudgående kendskab til vin og smagning, fx ved gennemførelse af Introduktion til vin, WSET Level 2 eller andre vinkurser på tilsvarende niveau.
Er du i tvivl om du kan tage kurset? Kontakt os på mail info@dansksommelieruddannelse.dk eller telefon 50 70 80 26 (hverdage kl. 10-16).
Pris
DKK 15.000,-*
Kursusgebyret inkluderer:
- Kompendier samt repetitionsspørgsmål til undervisningen
- Frokost, frugt, kage, kaffe, te og vand
- 40+ vine til smagning
- Diplom og sølvnål (ved bestået prøve og fremmøde min. 6 gange)
*Beløbet er momsfritaget. Ved faktura til erhverv med CVR-nummer pålægges moms.
Finansiering
Rabatter: Har du tidligere gennemført et vinkursus hos Dansk Sommelier Uddannelse? Så får du automatisk DKK 2.000 (ex moms) i rabat når du tilmelder dig kurset. Tilmelder I to eller flere ad gangen? Så tilbyder vi en mængderabat på DKK 3.000 (ex moms) eller 20% per person.
Er du en virksomhed? Hvis du indbetaler til Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets kompetenceudviklingsfond, kan du søge om tilskud til efteruddannelsen af medarbejdere. Se mere på på Pension.dk's hjemmeside.
Er du ledig? Som ledig kan du få betalt kurser og uddannelse af dit jobcenter eller din a-kasse hvis det vurderes at øge dine muligheder for at komme i job. Kontakt din a-kasse eller jobcenteret i din kommune for at høre mere.
Kursets opbygning
Dag 1: Vitikultur・Vinifikation・Internationale druer・Smageteknik
Dag 2: Frankrig: Bordeaux, Bourgogne, Loire, Alsace, Rhône
Dag 3: Tyskland: Mosel, Rheingau, Rheinhessen・Østrig ・Søde vine
Dag 4: Spanien: Rioja, Ribera del Duero, Priorat, Rias Baixas ・Portugal ・Midtvejsvejsprøve
Dag 5: Italien: Piemonte, Toscana, Veneto, Sicilien
Dag 6: Den Nye Verden: USA, Australien, New Zealand, Sydafrika, Chile, Argentina
Dag 7: Mousserende vine・Mad- og vinsammensætning
Dag 8: Forstærkede vine・Eksamen
Undervisning og afsluttende prøve
Undervisningen veksler mellem forelæsning, praktiske øvelser, gruppearbejde og smagning. Kurset afsluttes med en prøve, hvor du eksamineres i teori og smagning
Øvrige undervisningsmaterialer
Vi anbefaler, at du til kurset anskaffer dig bøgerne Vinatlas af Hugh Johnson & Jancis Robinson samt Forstå din vin af Madeline Puckette & Justin Hammack. Det er muligt at købe bøgerne ved tilmelding.
Betingelser og vilkår
Læs betingelser og vilkår angående tilmelding til vinkurser og sommelieruddannelse hos Dansk Sommelier Uddannelse her.
Udtalelser fra tidligere kursister

Mere information
Har du spørgsmål eller ønsker du helt uforpligtende at reservere en plads på kurset? Du er velkommen til at kontakte os på mail info@dansksommelieruddannelse.dk eller telefon 50 70 80 26 (hverdage kl. 10-16).