Dansk Sommelier Uddannelse blev etableret i 2016, og vi er fortsat i vækst. Vi uddanner hvert år omkring 50 sommelier til hotel- og restaurationsbranchen. Vi har uddannet dygtige sommelierer, som i dag bruger deres uddannelse aktivt. Herunder kan du læse om, hvad vores tidligere studerende og kursister arbejder med nu, samt hvilke erfaringer de gjorde sig under studiet og på vores kurser.

Har du lyst til at læse mere om sommelieruddannelsen og alle de andre kurser vi tilbyder, så klik på knappen nedenfor.

Joachim Jæger. Sommelieruddannelsen 2023. Restaurantchef à terre

Joachim Jæger
Joachim Jæger, Sommelieruddannelsen København 2023

Joachim Jæger. Sommelieruddannelsen og studentermedhjælper i København 2023.

Joachim er restaurantchef og sommelier på restaurant à terre. Han valgte at finansiere uddannelsen gennem en kombination af studentermedhjælperstillingen, hvor han får uddannelsen til halv pris, samt bruttolønsordningen, der gør det muligt at finansiere uddannelsen via sin løn til arbejdsgiveren. "Det giver rigtig god mening at være medhjælper på sommelieruddannelsen. Da vi kender tidspunkterne på forhånd, er det nemt at koordinere opsætning og oprydning. Det svarer nok til omkring 1½ times ekstra service om ugen, så det er en rigtig god investering." ⁠

⁠"Det bedste, jeg har taget med mig fra sommelieruddannelsen, er en kombination af et bredere spektrum og fyldestgørende viden om vine fra forskellige verdenshjørner, samt det stærke netværk. Jeg bruger både undervisere og studerende til sparring og har fået kontakt til importører." ⁠

⁠"Til dagligt arbejder jeg med en fransk profil på restauranten, det er også her, min kærlighed ligger. Men vi er ikke blege for at inkorporere vine fra andre lande, hvis vi har en ret, hvor det passer til. "Den bredere faglige viden og fagtermer, som jeg har opbygget, bruger jeg også, når jeg skal videreformidle viden til den tjenerelev, jeg har under mig.

Rebecca Rogawski. Fordybelse i Vin, 2023. Tjener ved San Marco JUNIOR

Rebecca Rogawski
Kursist Rebecca Rogawski fra 4-dages vinkursus Fordybelse i Vin 2023

Rebecca Rogawski tog vores 8-dages vinkursus "Fordybelse i vin" i 2023

Til dagligt arbejder hun som tjener ved San Marco JUNIOR på Frederiksberg. Rebecca er en passioneret tjener, som i samarbejde med sin arbejdsgiver har udviklet en personlig uddannelsesplan som bl.a. indeholder vores 8-dages vinkursus ”Fordybelse i vin”

Både hun og ejeren af San Marco JUNIOR, Marc Zangrando, ser en stor faglig og personlig udvikling hos Rebecca, som selvsikkert præsenterer den nye viden overfor kunderne.⁠

”Det har gjort meget for mig personligt, at jeg kan guide gæsterne den rigtige vej, samt at kunne tilbyde den rette vin og gøre deres oplevelse og aften endnu bedre.”⁠

Marc supplerer hertil med: ”Man kan se på Rebecca, at hun vokser lidt fra gang til gang. Hun får noget knowhow og hun bliver mere selvsikker. Kurset giver hende også grundlag for mange faglige snakke med vores øvrige dygtige personale, og det løfter det faglige niveau i teamet. Det er skønt at se, at hun som 21-årig ved mere om vin end nogle af vores gæster i 50’erne”

Om den fremtidige uddannelse af Rebecca udtaler Marc Zangrando: ”Det kan være, at der kommer et kursus mere i takt med Rebeccas udvikling som tjener. Vi har en plan om at dygtiggøre Rebecca og vores øvrige medarbejdere så meget, som vi kan, og hvis interessen og passionen for vin fortsætter, så kunne det være spændende at supplere med den største sommelieruddannelse, man kan få. Det er vigtigt at have mål og drømme, og dem bakker vi op om”

Isolde Itenov. Sommelieruddannelsen, København 2023. Assisterende restaurantchef hos Marv & Ben

Isolde Itenov
Isolde Itenov, Sommelieruddannelsen København 2023

Isolde Itenov. Sommelieruddannelsen, København 2023.

Til dagligt arbejder Isolde som assisterende restaurantchef hos Marv & Ben.⁠ Hun startede på sommelieruddannelsen i 2023, fordi hun ønskede at udvide sine vinfaglige kompetencer. ⁠

Til hverdag bruger hun uddannelsen til at guide gæsterne til den rette vin- og madkombination og give dem den bedste mulige oplevelse på restauranten.
"Det bedste ved uddannelsen er, alt den nye viden jeg får om vin, som jeg har mulighed for at bruge i min hverdag, når jeg skal guide vores gæster til det rette vinvalg."
Isolde er begejstret for at lære så meget nyt om vin og hendes bedste råd fra uddannelsen, til dig der ønsker at blive sommelier er: ”læs, læs og læs!”⁠

Mathias Breinholt, student fra 2020, Aarhus, Restaurantchef på Hotel og Restaurant Fru Larsen


Mathias Breinholt blev uddannet sommelier i 2020 fra Dansk Sommelier Uddannelse i Aarhus. Han arbejder til daglig som restaurantchef på Hotel og Restaurant Fru Larsen i Aarhus.

Det var en interesse i vin og en lyst til at lære mere om vinens verden, der fik Mathias til at læse til sommelier. Med bred undervisning og gode ord om den, faldt valget meget naturligt på Dansk Sommelier Uddannelse. Det er også godt med et praktisk fokus i undervisningen, så man får et indblik i fx mad og vinsammensætning, som Mathias dagligt bruger i sit arbejde.

Mathias har været rigtig glad for at tage sommelieruddannelsen. Særligt undervisningen har han været rigtig glad for. Som han selv siger om uddannelsen: "Underviserne er toppen af poppen inden for denne her branche. Bredden på undervisningen er fantastisk. Vi lærer noget om alt."

Jonas Fjordbak, student fra 2020, Aarhus, Restaurantchef på Basso Aarhus


Jonas Fjordbak blev uddannet sommelier i 2020 fra Dansk Sommelier Uddannelse i Aarhus. Han arbejder til daglig som restaurantchef på Basso Aarhus.

At gå i dybden med vinens verden fik Jonas til at læse til sommelier. Dansk Sommelier Uddannelse var det oplagte valg for ham, da der udover at gå i dybden med vinens verden, også er et fokus på det praktiske arbejde i restauranten. Dette særlige fokus på arbejdet i restauranten har Jonas taget med sig videre i sit arbejdsliv, når han f. eks. skal prissætte og opbygge vinkort på sin restaurant.

Jonas har været rigtig glad for at tage sin uddannelse hos os, som han selv siger: "Det er en rigtig god uddannelse, fordi man lærer om rigtig meget og kommer rundt i mange regioner, ledet af nogle af Danmarks bedste sommelierer, som hver er ekspert på forskellige områder. Man er sikret en høj kvalitet"

Molly Thillerup, student fra 2020, København, Restaurant Manager på Trattoriat Fiat


Molly Thillerup blev uddannet sommelier i 2020 fra Dansk Sommelier Uddannelse. Hun arbejder til daglig som Restaurant Manager på Trattoriat Fiat i København.

En stor faglig og personlig interesse i vinens verden, samt det at få en bedre fornemmelse for at kunne forklare og tale om vin til gæsterne på restauranten, fik Molly til læse til sommelier. Et godt kendskab til Dansk Sommelier Uddannelse, gjorde at valget var oplagt, da hun søgte ind på sommelieruddannelsen.

Hvis man spørger Molly er "det bedste ved undervisningen, kombinationen af teorien, smagningen, og dét at der er plads til at stille spørgsmål, når noget er fremmed for en".

Louise Mosgaard, kursist fra 2018, Aarhus, Sommelier hos Restaurant og Vinbar Á Part


Louise Mosgaard er tidligere kursist på vores Grundkursus Introduktion i 2018. Til daglig arbejder Louise som Sommelier på restaurant og vinbar Á Part i Aarhus.
Det var en spirende interesse i vinens verden, som fik Louise til at tage Grundkurset. Med et godt springbræt og en fod inden for vinens verden, fortsatte Louise med at læse endnu mere om vin, og skal til januar læse sin diploma. Grundkurset er ifølge Louise for alle! Det er særlig godt for dem, som gerne vil have afklaring på, om vinens verden er den vej de skal gå. Det er et godt springbræt til at komme videre i vines verden på.

Særlig strukturen og bredden på Grundkurset var Louise begejstret for, som hun selv siger: "Vi kom bredt omkring i vinens verden og alle blev udfordret, der hvor de var. Grundkurset har en god struktur og bredde, da man lærer om mange forskellige ting, fra vinens historie til smageteknik. Det er et godt springbræt til at komme videre i vinens verden på".

Christian Jørgensen, student fra 2020, København, Tjener på Restaurant Møntergade


Christian Jørgensen blev uddannet sommelier i 2020 fra Dansk Sommelier Uddannelse. Han arbejder til daglig som tjener på Restaurant Møntergade i København.


Christian faldt i snak med en af vores undervisere, som arbejder på samme restaurant som Christian, og han fik derefter blod på tanden til at læse til sommelier. Hvis man spørger Christian, hvad det bedste ved uddannelsen er hygge og lærerigt to nøgleord. Som han selv siger "man hygger sig mens man lærer, da man hele tiden er i godt selskab. Der er en god social atmosfære - og så får man et godt netværk på uddannelsen".