Dansk Sommelier Uddannelse blev etableret i 2016, og vi er fortsat i vækst. Vi uddanner hvert år omkring 50 sommelier til hotel- og restaurationsbranchen. Vi har uddannet dygtige sommelierer, som i dag bruger deres uddannelse aktivt. Herunder kan du læse om, hvad vores tidligere studerende og kursister arbejder med nu, samt hvilke erfaringer de gjorde sig under studiet og på vores kurser.

Har du lyst til at læse mere om sommelieruddannelsen og alle de andre kurser vi tilbyder, så klik på knappen nedenfor.

Mathias Breinholt, student fra 2020, Aarhus, Restaurantchef på Hotel og Restaurant Fru Larsen


Mathias Breinholt blev uddannet sommelier i 2020 fra Dansk Sommelier Uddannelse i Aarhus. Han arbejder til daglig som restaurantchef på Hotel og Restaurant Fru Larsen i Aarhus.

Det var en interesse i vin og en lyst til at lære mere om vinens verden, der fik Mathias til at læse til sommelier. Med bred undervisning og gode ord om den, faldt valget meget naturligt på Dansk Sommelier Uddannelse. Det er også godt med et praktisk fokus i undervisningen, så man får et indblik i fx mad og vinsammensætning, som Mathias dagligt bruger i sit arbejde.

Mathias har været rigtig glad for at tage sommelieruddannelsen. Særligt undervisningen har han været rigtig glad for. Som han selv siger om uddannelsen: "Underviserne er toppen af poppen inden for denne her branche. Bredden på undervisningen er fantastisk. Vi lærer noget om alt."

Jonas Fjordbak, student fra 2020, Aarhus, Restaurantchef på Basso Aarhus


Jonas Fjordbak blev uddannet sommelier i 2020 fra Dansk Sommelier Uddannelse i Aarhus. Han arbejder til daglig som restaurantchef på Basso Aarhus.

At gå i dybden med vinens verden fik Jonas til at læse til sommelier. Dansk Sommelier Uddannelse var det oplagte valg for ham, da der udover at gå i dybden med vinens verden, også er et fokus på det praktiske arbejde i restauranten. Dette særlige fokus på arbejdet i restauranten har Jonas taget med sig videre i sit arbejdsliv, når han f. eks. skal prissætte og opbygge vinkort på sin restaurant.

Jonas har været rigtig glad for at tage sin uddannelse hos os, som han selv siger: "Det er en rigtig god uddannelse, fordi man lærer om rigtig meget og kommer rundt i mange regioner, ledet af nogle af Danmarks bedste sommelierer, som hver er ekspert på forskellige områder. Man er sikret en høj kvalitet"

Molly Thillerup, student fra 2020, København, Restaurant Manager på Trattoriat Fiat


Molly Thillerup blev uddannet sommelier i 2020 fra Dansk Sommelier Uddannelse. Hun arbejder til daglig som Restaurant Manager på Trattoriat Fiat i København.

En stor faglig og personlig interesse i vinens verden, samt det at få en bedre fornemmelse for at kunne forklare og tale om vin til gæsterne på restauranten, fik Molly til læse til sommelier. Et godt kendskab til Dansk Sommelier Uddannelse, gjorde at valget var oplagt, da hun søgte ind på sommelieruddannelsen.

Hvis man spørger Molly er "det bedste ved undervisningen, kombinationen af teorien, smagningen, og dét at der er plads til at stille spørgsmål, når noget er fremmed for en".

Louise Mosgaard, kursist fra 2018, Aarhus, Sommelier hos Restaurant og Vinbar Á Part


Louise Mosgaard er tidligere kursist på vores Grundkursus Introduktion i 2018. Til daglig arbejder Louise som Sommelier på restaurant og vinbar Á Part i Aarhus.
Det var en spirende interesse i vinens verden, som fik Louise til at tage Grundkurset. Med et godt springbræt og en fod inden for vinens verden, fortsatte Louise med at læse endnu mere om vin, og skal til januar læse sin diploma. Grundkurset er ifølge Louise for alle! Det er særlig godt for dem, som gerne vil have afklaring på, om vinens verden er den vej de skal gå. Det er et godt springbræt til at komme videre i vines verden på.

Særlig strukturen og bredden på Grundkurset var Louise begejstret for, som hun selv siger: "Vi kom bredt omkring i vinens verden og alle blev udfordret, der hvor de var. Grundkurset har en god struktur og bredde, da man lærer om mange forskellige ting, fra vinens historie til smageteknik. Det er et godt springbræt til at komme videre i vinens verden på".

Christian Jørgensen, student fra 2020, København, Tjener på Restaurant Møntergade


Christian Jørgensen blev uddannet sommelier i 2020 fra Dansk Sommelier Uddannelse. Han arbejder til daglig som tjener på Restaurant Møntergade i København.


Christian faldt i snak med en af vores undervisere, som arbejder på samme restaurant som Christian, og han fik derefter blod på tanden til at læse til sommelier. Hvis man spørger Christian, hvad det bedste ved uddannelsen er hygge og lærerigt to nøgleord. Som han selv siger "man hygger sig mens man lærer, da man hele tiden er i godt selskab. Der er en god social atmosfære - og så får man et godt netværk på uddannelsen".