Dansk Sommelier Uddannelse er en af Danmarks og Scandinaviens førende sommelier- og vin uddannelser. Vi er den danske søsterafdeling til Norsk Sommelier Utdannelse. Dansk Sommelier Uddannelse blev etableret i 2016 og ejes af to dygtige sommelierer: norske Ken Engebretsen og danske Julie Brink Færch. Til daglig driver Julie Brink Færch Dansk Sommelier Uddannelse, som selv underviser de studerende på grundkursus og sommelieruddannelsen. Efter stor efterspørgsel åbnede vi for uddannelse i Aarhus i 2018, og uddanner i dag sommelierer i både København og Aarhus. 

Sommelieruddannelsen er selve hovedstudiet på skolen. Her uddannes sommelier, der er aktive i hotel- og restaurationsbranchen. Vi ved af erfaring, hvor krævende en arbejdsdag kan være uden den tilstrækkelige viden og kunnen om vin. Hos os har du mulighed for at blive en af nordens skarpeste sommelierer. 

Vores mål er at vores uddannelse skal forbedre gæstens oplevelse i restauranten, gøre de ansatte mere trygge i arbejde med vin- og drikkekortet, og derfor skabe bedre resultater og omsætning for restauranten. Vi uddanner ca. 50 HoReCa ansatte om året, og vi har sammen med Norsk Sommelier Utdannelse uddannet mange fantastiske vinpersonligheder fra både ind-og udland. 

Vi arbejder hele tiden på at udvikle vores uddannelse og kurser, så vi sikrer en høj faglig kvalitet og udbytte af disse. 

Vores norske rødder

Vi er den danske søsteruddannelse til Norsk Sommelier Utdannelse, som blev startet i 2002 af Ken Engebretsen og Dan Lystad, med ønsket om at uddanne sommelierer, der var dygtige til at arbejde i en restaurant. Tilsammen uddanner vi hvert år over 100 dygtige sommelierer. I dag har Norsk Sommelier Utdannelse undervisning i Oslo, Trondheim, Bergen og Ålesund. 

Læs mere om personerne bag Dansk Sommelier Uddannelse ved at klikke dig videre: